Διαμάντια


Αγορά-Διαμαντιών-3

Τα διαμάντια είναι παντοτινά όπως και η αξία τους γι’αυτό τα διαμαντένια κοσμήματα χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης και κοστολόγησης, ανάλογης της εμπορικής τους αξίας.

Η αξία ενός διαμαντιού είναι σε απόλυτη συνάρτηση με αυτό που ονομάζουμε τα τέσσερα 4C (Cut, Color, Clarity, Carat)

Cut: Η κοπή του διαμαντιού.

Οι καινούριες κοπές γίνονται με τεχνολογία που αναδεικνύει την πραγματική λάμψη των εδρών ενός διαμαντιού. Υπάρχουν βέβαια και παλαιότερες κοπές που δεν χρησιμοποιούνται πια αλλά οι αξίες τους παραμένουν (Old mine cut, ρώσσικες,κ.α.)

Color: Το χρώμα του διαμαντιού.

Όσο πιο λευκό τόσο πιο λαμπερό, όσο πιο λαμπερό τόσο μεγαλύτερη αξία έχει. Τα λευκά διαμάντια είναι σίγουρα πιο ακριβά από τα κίτρινα.

Clarity: Η καθαρότητα του διαμαντιού.

Τα διαμάντια βαθμολογούνται για την καθαρότητά τους. Ένα αψεγάδιαστο διαμάντι με βαθμό FL (Flawless) είναι απείρως πιο σπάνιο και συνεπώς έχει πολλαπλάσια αξία από ένα διαμάντι που είναι βαθμολογιμένο I3 (imperfection 3)

Carat: Βάρος σε καράτια ή σε εκατοστά του καρατίου.

Το μέγεθος μετράει, το καράτι είναι μονάδα μέτρησης του βάρους των διαμαντιών και των πολύτιμων λίθων.

Η ύπαρξη πιστοποιητικών μιας πέτρας από επίσημα γεμολογικά ινστιτούτα διεθνός αναγνωρισμένα (IGI,GIA,HRD) σίγουρα προσδίδουν μεγαλύτερη αξία στα αγαπημένα σας διαμάντια είτε είναι άδετα είτε δεμμένα πάνω σε κόσμημα.Τα διαμαντένια κοσμήματα χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης και κοστολόγησης, ανάλογη της εμπορικής τους αξίας.